Osecký srnčí guláš

Jiné maso Doba přípravy: 150 minut 3 názory

Jiné maso Doba přípravy: 150 minut 3 názory

Suroviny

1 kg srnčí plece ( lze použít i hovězí maso)
1 kg cibule
1 plechovka fazolí v rajském protlaku
1 velká zelená paprika
sůl
sladká paprika
kmín
koření na divočinu
2 lžíce sádla
2 lžíce mouky

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle podusíme cibuli, posypeme sladkou paprikou a přidáme na kostky nakrájené maso. Osolíme, přidáme kmín a koření na divočinu. Mírně podlijeme a dusíme téměř do měkka. Během dušení mírně podléváme.

  2. Pak přidáme fazole a na plátky nakrájenou papriku. Dusíme cca 5 minut, aby se paprika nerozvařila, ale nebyla tvrdá.

  3. Zahustíme moukou, rozmíchanou ve vodě a necháme provařit. Dle chuti dosolíme. Jako příloha jsou bramboráčky, lze i těstoviny.

Poznámka od kuchařky

Kdo má rád pikantnější guláš,přidá fazole v chilli omáčce.

Komentáře k receptu Osecký srnčí guláš

Tématické fráze: srnči gulaš srnčí recepty srnčí guláš recept srnci gul srnci slezina recept srnčí s fazolemi srnci guláš s fazolemi recepty srnčí maso top recepty srnci guláš srnčí s bramboráčky recepty srnčí gulaš srnci gulas s bramboracky top srnčí guláš recepty srnčí srnčí na fazolích osecký hovězí guláš srnčí guláš něj recepty nej recepty z divočiny srnci gulas podle hajneho srnci gulas hajneho sl