Nutriční hodnoty (Krémová mangoldová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 311 kJ / 1 030 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,62 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 31,31 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,31 g |
Tuky | 65,23 g |
– nasycené | 34,79 g |
– nenasycené | 24,54 g |
–– mononenasycené | 20,33 g |
–– polynenasycené | 4,21 g |
––– omega 3 | 0,87 g |
Vláknina | 10,38 g |
Cholesterol | 670 mg |
Sodík | 968 mg |
Sůl | 1,73 g |
Sacharidy | 60,02 g |
– cukry | 25,24 g |
––– laktóza | 20,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g mangoldu | Mangold | 300 g |
300 ml 300 ml vody | Voda | 300 ml |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
400 ml 400 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
trocha trocha soli a pepře | Pepř černý | |
1 kostka 1 kostka zeleninového bujonu | Bujón zeleninový | 10 g |