Nutriční hodnoty (Kančí kýta s brusinkovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 370 kJ / 1 523 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 163,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 155,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,24 g |
| Tuky | 60,38 g |
| – nasycené | 25,20 g |
| – nenasycené | 33,45 g |
| –– mononenasycené | 23,88 g |
| –– polynenasycené | 9,57 g |
| ––– omega 3 | 0,69 g |
| Vláknina | 26,77 g |
| Cholesterol | 356 mg |
| Sodík | 745 mg |
| Sůl | 1,74 g |
| Sacharidy | 46,32 g |
| – cukry | 27,31 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 700 g 700 g kančí kýty | Kanec kýta | 700 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/2 1/2 menšího celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 2 pl 2 pl sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 1 pl 1 pl rybízové marmelády | Marmeláda z červeného rybízu | 15 g |
| 2 pl 2 pl brusinkového kompotu | Brusinky zavařené | 30 g |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 7.5 g |
| 1-2 1-2 pomeranče | Pomeranč čerstvý | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky muškátu | Muškát květ sušený | 2.5 g |
| 150 ml 150 ml červeného vína | Víno červené suché | 150 ml |
| koření na divočinu | Provensálské koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| voda cca 1 l l | Voda | |
| 1 pl 1 pl sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká |