Nutriční hodnoty (Telecí na šalvěji)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 834 kJ / 916 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 161,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 161,05 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,20 g |
| Tuky | 20,00 g |
| – nasycené | 11,38 g |
| – nenasycené | 6,60 g |
| –– mononenasycené | 6,00 g |
| –– polynenasycené | 0,60 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 411 mg |
| Sodík | 448 mg |
| Sůl | 1,08 g |
| Sacharidy | 7,10 g |
| – cukry | 4,30 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g telecího masa | Telecí kýta | 750 g |
| 2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| pár lístků lístků čerstvé šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
| 100 ml 100 ml bílého suchého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý mletý pepř | Pepř bílý mletý | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| máslo | Máslo kravské | |
| olej | Olej řepkový |