

Hovězí nudličky na způsob japonského Hayashi raisu
Suroviny 5 - 6 porcí
- 600 g zadního hovězího masa (použila jsem kýtu)
- 800 ml silného hovězího vývaru
- 300 g čerstvých žampionů
- 5 středních cibulí
- 1 střední mrkev
- 4 stroužky česneku
- 4 střední zralá rajčata
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžička worcester omáčky
- 2 lžičky kakaa
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 2 bobkové listy
- hladká mouka
- olivový olej
- máslo
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Hovezi maso nakrajime na tenke nudlicky. Na vetsi panvi s vyssim okrajem rozehrejeme lzici masla a lzici oleje, pridame pokrajene maso a zprudka opeceme, nechame zatahnout (zesednout). Maso vyjmeme.
Do stejne panve pridame lzici masla a na jemna pulkolecka pokrajenou cibuli. Na strednim plameni restujeme do sklovita. Pote pridame prolisovany cesnek, na slabe platky pokrajene zampiony (oloupane a zbavene nozicek) a mrkev a restujeme.
Kdyz jsou houby temer mekke, pridame na drobne kosticky nakrajena rajcata (sparena a oloupana), rajsky protlak, kakao, bobkove listy, tymian, podlijeme hovezim vyvarem a nechame varit (zhruba do svareni poloviny objemu).
Pote ke smesi pridame maso, sojovou omacku, worcester omacku a dusime do mekka.
Ze lzice masla a 1,5 lzice mouky udelame tmavou jisku a primichame ji k masove smesi. Nechame asi 15 minut povarit.
Nakonec dochutime soli, peprem a lzickou worcester omacky.
Podavame s ryzi.
Poznámka od kuchařky
Do receptu spravne patri trocha cerveneho vina. Jelikoz pri vareni nepouzivam zadny alkohol, nahradila jsem (alespon pro barevnost) kakaem.
Misto hoveziho vyvaru je lepsi pouzit demi-glace. Ja ho bohuzel nemam, proto jsem pouzila silny vyvar.
inspirace z www.justhungry.com
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí nudličky na způsob japonského Hayashi raisu
-
Krásný recept i fotky, jako vždy super
-
-
hanka: Dekuji za vyzkouseni, doufam, ze vam chutnalo..
Ryzi pred varenim take kratce osmahnu a nekdy pridavam i vlasove nudle, ruzna koreni (mlete nove koreni, skorici, kardamom, safran) nebo oprazene orisky ci mandle. Vic nam tak chutna. -
aisha: Tak zbaštěno s menšími obměnami. Masa jsem mšla kolem 30dkg, omaajdu jsem dělala z celé dávky. Trochu jsem změnila postup, maso na prudko, vyndat, udělat cibuli, vrátit maso a všechno koření plus mrkev, česnek a rajský protlak. Nechala jsem asi 25 min dusit a potom přidala žampiony i s nožičkkami na tenké plátky.
Rýži dělám též trochu jinak, osmahnu cibulku, přidám parbolaid rýži, též osmahnout, sůl, trochu vegety, na hrnek rýže 2 hrnky vařící vody a dusit dle návodu -
Moc se mi líbí
Mám uloženo a naplánováno na příští neděli
-
hanka: Urcite to vadit nebude
. Ja ho tam dala pro barevnost. Chutove tam chybet nebude.
badak: Dekuji... S vinkem bude pokrm jiste chutnejsi..a i kdyz se varem alkohol odpari, nepouzivam ho - vec viry..
Vsem moc dekuji za zajem.. -
Jojojój!! To bude skvělá bašta!!!
-
nádhera na talíři
-
Myslíš, že jídlu moc ublížím, když tam nedám to kakao
Já mám doma akorát sladké, rozpočet napjatý, výplata ještě není
-
Dobré je to, velmi pěkné foto které povzbudí k ochutnání. Radši zůstanu u tohoto evropského a Japonci adaptovaného jídla u červeného vína místo kakaa (ono se nedá hovořit o vaření s alkoholem, protože z vína zbyde jen ten "dobrý duch"). Asi vynecháme i to v Japonsku někdy používané přelití trochou šlehačky. Díky za fajn recept!
-
Tvé fotky přímo nutí člověka, aby si vylámal chrup o monitor, ve snaze se zakousnout do takové dobroty
Opět dokonalost sama -
aisha: ale zasloužíš si to
Náš opravdu zajímavé a chutné recepty, hezky popsané s úžasnýma fotkama a to určitě za pochvalu stojí
-
Krásný recept i fotky, jako vždy
+
-
Monika: Tolik chvaly si ani nezaslouzim..
..moc me to potesilo. Jsem rada, kdyz jsou me recepty alespon trosku uzitecne. Dekuji..
magdalenka: Loupu pouze vetsi hlavicky, ale abych rekla pravdu, delam to ze zvyku. Nad duvodem jsem nikdy nepremyslela.
Pro vsechny.....dekuji za zajem a komentare..
-
Šťavnatá krása na talíři