Hovězí nudličky na způsob japonského Hayashi raisu

aisha Kuchařka: aisha

5 - 6 porcí Hovězí maso 31 názorů

Suroviny

600 g zadního hovězího masa (použila jsem kýtu)
800 ml silného hovězího vývaru
300 g čerstvých žampionů
5 středních cibulí
1 střední mrkev
4 stroužky česneku
4 střední zralá rajčata
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce sójové omáčky
2 lžička worcester omáčky
2 lžičky kakaa
1 lžička sušeného tymiánu
2 bobkové listy
hladká mouka
olivový olej
máslo
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovezi maso nakrajime na tenke nudlicky. Na vetsi panvi s vyssim okrajem rozehrejeme lzici masla a lzici oleje, pridame pokrajene maso a zprudka opeceme, nechame zatahnout (zesednout). Maso vyjmeme.

  2. Do stejne panve pridame lzici masla a na jemna pulkolecka pokrajenou cibuli. Na strednim plameni restujeme do sklovita. Pote pridame prolisovany cesnek, na slabe platky pokrajene zampiony (oloupane a zbavene nozicek) a mrkev a restujeme.

  3. Kdyz jsou houby temer mekke, pridame na drobne kosticky nakrajena rajcata (sparena a oloupana), rajsky protlak, kakao, bobkove listy, tymian, podlijeme hovezim vyvarem a nechame varit (zhruba do svareni poloviny objemu).

  4. Pote ke smesi pridame maso, sojovou omacku, worcester omacku a dusime do mekka.

  5. Ze lzice masla a 1,5 lzice mouky udelame tmavou jisku a primichame ji k masove smesi. Nechame asi 15 minut povarit.

  6. Nakonec dochutime soli, peprem a lzickou worcester omacky.

    Podavame s ryzi.

Poznámka

Do receptu spravne patri trocha cerveneho vina. Jelikoz pri vareni nepouzivam zadny alkohol, nahradila jsem (alespon pro barevnost) kakaem.

Misto hoveziho vyvaru je lepsi pouzit demi-glace. Ja ho bohuzel nemam, proto jsem pouzila silny vyvar.

inspirace z www.justhungry.com

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 368 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí nudličky na způsob japonského Hayashi raisu

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Krásný recept i fotky, jako vždy super :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

  • aisha aisha(autorka receptu)

    hanka: Dekuji za vyzkouseni, doufam, ze vam chutnalo..:-K;-)
    Ryzi pred varenim take kratce osmahnu a nekdy pridavam i vlasove nudle, ruzna koreni (mlete nove koreni, skorici, kardamom, safran) nebo oprazene orisky ci mandle. Vic nam tak chutna.

    Odpovědět

  • hanka hanka(neregistrovaná)

    aisha: Tak zbaštěno s menšími obměnami. Masa jsem mšla kolem 30dkg, omaajdu jsem dělala z celé dávky. Trochu jsem změnila postup, maso na prudko, vyndat, udělat cibuli, vrátit maso a všechno koření plus mrkev, česnek a rajský protlak. Nechala jsem asi 25 min dusit a potom přidala žampiony i s nožičkkami na tenké plátky.
    Rýži dělám též trochu jinak, osmahnu cibulku, přidám parbolaid rýži, též osmahnout, sůl, trochu vegety, na hrnek rýže 2 hrnky vařící vody a dusit dle návodu:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Moc se mi líbí:yes::yes: Mám uloženo a naplánováno na příští neděli;-)

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    hanka: Urcite to vadit nebude;-). Ja ho tam dala pro barevnost. Chutove tam chybet nebude.

    badak: Dekuji..:-K. S vinkem bude pokrm jiste chutnejsi..a i kdyz se varem alkohol odpari, nepouzivam ho - vec viry..;-)

    Vsem moc dekuji za zajem..:-K:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jojojój!! To bude skvělá bašta!!!:-p

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    nádhera na talíři:yes::-D

    Odpovědět

  • hanka hanka(neregistrovaná)

    Myslíš, že jídlu moc ublížím, když tam nedám to kakao:-? Já mám doma akorát sladké, rozpočet napjatý, výplata ještě není:-//:-K

    Odpovědět

  • badak badak

    Dobré je to, velmi pěkné foto které povzbudí k ochutnání. Radši zůstanu u tohoto evropského a Japonci adaptovaného jídla u červeného vína místo kakaa (ono se nedá hovořit o vaření s alkoholem, protože z vína zbyde jen ten "dobrý duch"). Asi vynecháme i to v Japonsku někdy používané přelití trochou šlehačky. Díky za fajn recept!:yes::-K

    Odpovědět

  • x.XXX.x x.XXX.x

    Tvé fotky přímo nutí člověka, aby si vylámal chrup o monitor, ve snaze se zakousnout do takové dobroty :-D
    Opět dokonalost sama :-K

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    aisha: ale zasloužíš si to ;-):-)Náš opravdu zajímavé a chutné recepty, hezky popsané s úžasnýma fotkama a to určitě za pochvalu stojí :yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Krásný recept i fotky, jako vždy;-):-):yes:+

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    Monika: Tolik chvaly si ani nezaslouzim..:-8:-8..moc me to potesilo. Jsem rada, kdyz jsou me recepty alespon trosku uzitecne. Dekuji..:-K:-K

    magdalenka: Loupu pouze vetsi hlavicky, ale abych rekla pravdu, delam to ze zvyku. Nad duvodem jsem nikdy nepremyslela.

    Pro vsechny...:-K:-K:-K..dekuji za zajem a komentare..:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Šťavnatá krása na talíři:-K:-p:yes:

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: hovezi nudlicky hovězí nudličky recept hovězí nudličky po čínsku rýže hayashi recept hovězí nudličky recept na hovězí nudličky hovezi na nudlicky hovězí nudličky rýžové nudle hovězí recepty japonske jidlo hovezi s ryzi recept z hovězího japonské recepty masové nudličky hayashi hovězí nudličky čína hayashi pokrm hovezi maso na nudlicky veprove nudlicky po japonsku rýže parbolaid recepti ze hoveziho hovezi nudlicky recepty

Zapomněl/a jsem heslo