Hovězí nudličky na způsob japonského Hayashi raisu

aisha Kuchařka: aisha

5 - 6 porcí Hovězí maso 31 názorů

Suroviny

600 g zadního hovězího masa (použila jsem kýtu)
800 ml silného hovězího vývaru
300 g čerstvých žampionů
5 středních cibulí
1 střední mrkev
4 stroužky česneku
4 střední zralá rajčata
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce sójové omáčky
2 lžička worcester omáčky
2 lžičky kakaa
1 lžička sušeného tymiánu
2 bobkové listy
hladká mouka
olivový olej
máslo
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovezi maso nakrajime na tenke nudlicky. Na vetsi panvi s vyssim okrajem rozehrejeme lzici masla a lzici oleje, pridame pokrajene maso a zprudka opeceme, nechame zatahnout (zesednout). Maso vyjmeme.

  2. Do stejne panve pridame lzici masla a na jemna pulkolecka pokrajenou cibuli. Na strednim plameni restujeme do sklovita. Pote pridame prolisovany cesnek, na slabe platky pokrajene zampiony (oloupane a zbavene nozicek) a mrkev a restujeme.

  3. Kdyz jsou houby temer mekke, pridame na drobne kosticky nakrajena rajcata (sparena a oloupana), rajsky protlak, kakao, bobkove listy, tymian, podlijeme hovezim vyvarem a nechame varit (zhruba do svareni poloviny objemu).

  4. Pote ke smesi pridame maso, sojovou omacku, worcester omacku a dusime do mekka.

  5. Ze lzice masla a 1,5 lzice mouky udelame tmavou jisku a primichame ji k masove smesi. Nechame asi 15 minut povarit.

  6. Nakonec dochutime soli, peprem a lzickou worcester omacky.

    Podavame s ryzi.

Poznámka

Do receptu spravne patri trocha cerveneho vina. Jelikoz pri vareni nepouzivam zadny alkohol, nahradila jsem (alespon pro barevnost) kakaem.

Misto hoveziho vyvaru je lepsi pouzit demi-glace. Ja ho bohuzel nemam, proto jsem pouzila silny vyvar.

inspirace z www.justhungry.com

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 61 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí nudličky na způsob japonského Hayashi raisu

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Krásný recept i fotky, jako vždy super :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

  • aisha aisha(autorka receptu)

    hanka: Dekuji za vyzkouseni, doufam, ze vam chutnalo..:-K;-)
    Ryzi pred varenim take kratce osmahnu a nekdy pridavam i vlasove nudle, ruzna koreni (mlete nove koreni, skorici, kardamom, safran) nebo oprazene orisky ci mandle. Vic nam tak chutna.

    Odpovědět

  • hanka hanka(neregistrovaná)

    aisha: Tak zbaštěno s menšími obměnami. Masa jsem mšla kolem 30dkg, omaajdu jsem dělala z celé dávky. Trochu jsem změnila postup, maso na prudko, vyndat, udělat cibuli, vrátit maso a všechno koření plus mrkev, česnek a rajský protlak. Nechala jsem asi 25 min dusit a potom přidala žampiony i s nožičkkami na tenké plátky.
    Rýži dělám též trochu jinak, osmahnu cibulku, přidám parbolaid rýži, též osmahnout, sůl, trochu vegety, na hrnek rýže 2 hrnky vařící vody a dusit dle návodu:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Moc se mi líbí:yes::yes: Mám uloženo a naplánováno na příští neděli;-)

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    hanka: Urcite to vadit nebude;-). Ja ho tam dala pro barevnost. Chutove tam chybet nebude.

    badak: Dekuji..:-K. S vinkem bude pokrm jiste chutnejsi..a i kdyz se varem alkohol odpari, nepouzivam ho - vec viry..;-)

    Vsem moc dekuji za zajem..:-K:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jojojój!! To bude skvělá bašta!!!:-p

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    nádhera na talíři:yes::-D

    Odpovědět

  • hanka hanka(neregistrovaná)

    Myslíš, že jídlu moc ublížím, když tam nedám to kakao:-? Já mám doma akorát sladké, rozpočet napjatý, výplata ještě není:-//:-K

    Odpovědět

  • badak badak

    Dobré je to, velmi pěkné foto které povzbudí k ochutnání. Radši zůstanu u tohoto evropského a Japonci adaptovaného jídla u červeného vína místo kakaa (ono se nedá hovořit o vaření s alkoholem, protože z vína zbyde jen ten "dobrý duch"). Asi vynecháme i to v Japonsku někdy používané přelití trochou šlehačky. Díky za fajn recept!:yes::-K

    Odpovědět

  • x.XXX.x x.XXX.x

    Tvé fotky přímo nutí člověka, aby si vylámal chrup o monitor, ve snaze se zakousnout do takové dobroty :-D
    Opět dokonalost sama :-K

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    aisha: ale zasloužíš si to ;-):-)Náš opravdu zajímavé a chutné recepty, hezky popsané s úžasnýma fotkama a to určitě za pochvalu stojí :yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Krásný recept i fotky, jako vždy;-):-):yes:+

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    Monika: Tolik chvaly si ani nezaslouzim..:-8:-8..moc me to potesilo. Jsem rada, kdyz jsou me recepty alespon trosku uzitecne. Dekuji..:-K:-K

    magdalenka: Loupu pouze vetsi hlavicky, ale abych rekla pravdu, delam to ze zvyku. Nad duvodem jsem nikdy nepremyslela.

    Pro vsechny...:-K:-K:-K..dekuji za zajem a komentare..:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Šťavnatá krása na talíři:-K:-p:yes:

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: hovezi nudlicky hovězí nudličky po čínsku rýže hayashi japonske jidlo hovezi s ryzi hovězí nudličky rýžové nudle hovězí nudličky čína hayashi pokrm hovezi maso na nudlicky veprove nudlicky po japonsku rýže parbolaid recepti ze hoveziho čína hovězí hovězí nudličky recept recept na hovězí nudličky hovězí nudličky na spusobjaponskeho hovezí nudličky recepty čína hovězí kližka na japonsky spusob pikantní hovězí nudličky po čínsku čína hovězí nudličky recept hovězí nudličky

Zapomněl/a jsem heslo