Nutriční hodnoty (Hovězí s tymiánem a restovanou zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 163 kJ / 1 473 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 176,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 158,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,21 g |
| Tuky | 19,51 g |
| – nasycené | 9,36 g |
| – nenasycené | 8,36 g |
| –– mononenasycené | 4,98 g |
| –– polynenasycené | 3,38 g |
| ––– omega 3 | 0,49 g |
| Vláknina | 26,50 g |
| Cholesterol | 360 mg |
| Sodík | 875 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 135,88 g |
| – cukry | 22,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g hovězí kližky | Hovězí kližka | 750 g |
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 300 g 300 g mrkve | Mrkev čerstvá | 300 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička tymiánu | Tymián sušený | 5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky majoránky | Majoránka sušená | 3.5 g |
| 1 l 1 l vývaru (nebo voda + bujón) | Vývar hovězí | 1000 ml |
| asi 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olivový olej | Olej olivový |