Nutriční hodnoty (Žebra pečená v marinádě z celeru a jablečných povidel)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 688 kJ / 2 077 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 75,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,70 g |
| Tuky | 151,76 g |
| – nasycené | 38,00 g |
| – nenasycené | 79,20 g |
| –– mononenasycené | 63,32 g |
| –– polynenasycené | 15,88 g |
| ––– omega 3 | 0,60 g |
| Vláknina | 29,20 g |
| Cholesterol | 225 mg |
| Sodík | 819 mg |
| Sůl | 1,53 g |
| Sacharidy | 52,04 g |
| – cukry | 35,22 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg vepřových masitých žeber | Vepřová žebra | 1500 g |
| 1 1 malá sklenka jablečných povidel (cca 200g) | Povidla | |
| 1 1 menší celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 500 ml 500 ml černého piva | Pivo tmavé 10ᵒ | 500 ml |
| 5 5 polévkových lžic sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 8-10 listů 8-10 listů šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské |