Nutriční hodnoty (Pečené kuře s nádivkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 13 906 kJ / 3 324 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 42,22 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,24 g |
| Tuky | 205,15 g |
| – nasycené | 71,14 g |
| – nenasycené | 109,71 g |
| –– mononenasycené | 45,97 g |
| –– polynenasycené | 63,74 g |
| ––– omega 3 | 10,41 g |
| Vláknina | 26,66 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 6,18 g |
| Sůl | 15,06 g |
| Sacharidy | 259,33 g |
| – cukry | 29,96 g |
| ––– laktóza | 10,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 celé kuře | Kuře | |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1 špetka 1 špetka mletého kmínu | Kmín mletý | |
| 2 2 vrchovaté lžíce vepřového sádla | Sádlo vepřové | |
| 8 8 rohlíků | Rohlík pšeničný bílý | 344 g |
| 200 ml 200 ml mléka (nebo domácího vývaru) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky soli (pokud je vývar solený, tak méně) | Vývar masový | |
| 0,5 hrnku 0,5 hrnku vlašských ořechů – vyloupaných a nasekaných nahrubo | Vlašské ořechy | 125 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 10 10 dlouhých a tenkých plátků anglické slaniny | Anglická slanina |