Nutriční hodnoty (Jemny jablecny kolac s vanilkovym kremem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 057 kJ / 970 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,64 g |
| Tuky | 40,00 g |
| – nasycené | 18,76 g |
| – nenasycené | 15,00 g |
| –– mononenasycené | 11,92 g |
| –– polynenasycené | 3,08 g |
| ––– omega 3 | 0,42 g |
| Vláknina | 17,20 g |
| Cholesterol | 590 mg |
| Sodík | 313 mg |
| Sůl | 0,62 g |
| Sacharidy | 118,20 g |
| – cukry | 105,00 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| listové těsto | Listové těsto | |
| 4 4 větší jablka (pevná a zralá) | Jablko čerstvé | 600 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 1 lžička 1 lžička tmavého třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
| 200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce javorového sirupu (lze vynechat) | Sirup javorový | 30 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce tmavého třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
| 1 lžíce 1 lžíce vanilkové esence | Aroma vanilkové |