Nutriční hodnoty (Vláčný jablečný koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 10 852 kJ / 2 594 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,34 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,24 g |
| Tuky | 160,82 g |
| – nasycené | 96,68 g |
| – nenasycené | 56,08 g |
| –– mononenasycené | 49,84 g |
| –– polynenasycené | 6,24 g |
| ––– omega 3 | 0,93 g |
| Vláknina | 21,10 g |
| Cholesterol | 965 mg |
| Sodík | 460 mg |
| Sůl | 1,63 g |
| Sacharidy | 247,42 g |
| – cukry | 223,62 g |
| ––– laktóza | 10,62 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 1 1 vrchovatý hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 hrnek 1 hrnek zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
| 5 5 středních jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 2 lžíce 2 lžíce javorového sirupu | Sirup javorový | 30 ml |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| strouhanka na vysypání | Strouhanka pšeničná | |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 4 4 vrchovatě lžíce cukru | Cukr bílý | |
| 4 4 vrchovatě lžíce hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá |