Nutriční hodnoty (Moravský rožeň)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 944 kJ / 3 572 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 195,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 191,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,76 g |
| Tuky | 295,84 g |
| – nasycené | 94,97 g |
| – nenasycené | 186,24 g |
| –– mononenasycené | 145,32 g |
| –– polynenasycené | 40,93 g |
| ––– omega 3 | 8,52 g |
| Vláknina | 12,40 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 3,82 g |
| Sůl | 9,50 g |
| Sacharidy | 27,50 g |
| – cukry | 9,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g vepřové kýty | Vepřová kýta | 600 g |
| 300 g 300 g vepřových jater | Játra vepřová | 300 g |
| 200 g 200 g anglické slaniny nebo jiné podobné slaniny nakrájené na tenké plátky | Anglická slanina | 200 g |
| 1 dcl 1 dcl oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| šťáva z 1/2 citrónu | Šťáva z citrónu | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 100 g 100 g žampionů | Žampion čerstvý | 100 g |
| mletá paprika | Paprika červená sušená | |
| Dijonská hořčice nebo jiná pikantní hořčice | Hořčice dijonská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |