Ostré čatní z cukety

hemriettas Kuchařka: hemriettas

Doba přípravy: 3 hodiny 5 sklenic Zavařeniny 14 názorů

Suroviny

větší cuketa
1 kg čerstvých paprik
1 kg rajčat (lze nahradit protlakem)
5 feferonek
3 cibule
1/4 kg švestek
50 g sušených brusinek ( lze nahradit rozinkami)
100 g zázvoru
ocet
sůl
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu oloupeme, vykrojíme jádra a nakrájíme na malé kousky.
    Přidáme ostatní suroviny, taktéž nakrájené na malé kousky, zázvor na co nejmenší, brusinky necháme celé.
    Vše dáme dusit se 3 lžícemi octa, cca 1/2 litrem vody a mírně osolíme...
    Necháme dusit cca 2 hodiny, až jsou všechny suroviny měkké.

  2. Plníme do sklenic a otočíme dnem nahoru.
    Po chvíli otočíme zpět.
    Používám pod dušené maso s rýží nebo těstovinami, lze použít i ke grilovanému masu.

Poznámka

Zeleninu a ovoce můžeme libovolně kombinovat ,když je více ovoce, je čatní sladší..

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 330 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ostré čatní z cukety

  • ramira ramira

  • rebeka rebeka

    přidávám bodík, foto a díky za úžasnou lahodu:-p;-) přidala jsem ještě pár švestek sušených a 3 jablíčka, feferonky jsem dala tři.. bohatě stačilo;-) ten zázvor tam nemá chybu.. nesmírná dobrota:-p:-):yes::yes:
    jo, vody jsem dala jen decku, cibuli jsem nechala zesklovatět na trošce olivového oleje a pak jsem to ještě při tepl. 80 st. 10 min. zavařovala;-)

    Odpovědět

  • hemriettas hemriettas(autor receptu)

    Jana Pá:
    jo jo ,je tam možné dát téměř cokoliv :)...zázvor je ostrý,tak opravdu pidi kousky a stačí kousek :)

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Dělám něco podobného tj.beru menší cukety (nemusím vykrajovat jádra a loupat), pak přidávám např. papriku, rajčata, cibuli,česnek - letos vyzkouším zázvor (za tu radu děkuji);-),přidám jablka, feferonky dávám opatrně až podle chuti a pak dochucuji,ale jinak je zde více variant, receptu posílám bodíka:-))

    Odpovědět

  • hemriettas hemriettas(autor receptu)

    AniCiz:
    čas je odhadem podle množství...pokud děláte např. z dýní jsou tvrdší a já už nezavařuji v hrnci.. k masu přidávám až naposledy a jen krátce povařím...

    Odpovědět

  • hemriettas hemriettas(autor receptu)

    romana:
    Nemusí- konzervuje se to tím octem a solí..mám jej také od loňska a v pohodě..sklenice mám nahřáté a víčka povařím .. než uzavřu ,okraj sklenice otřu čistou utěrkou...

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Líbí se mi období cuket.:-) Vždycky někdo příjde s něčím novým;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    AniCiz::-O:-O a té doby jsem si nevšimla:-O samo, to je hodně, stačí 30 minut.. pak to budu zavařovat ještě;-)

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:určitě je to dobré,ale zdá se mi 2 hodiny docela dost dusit..:-S

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Tuhle dobrůtku znám a dělám, jen bez těch švestek a s rozinkami...je to opravdu výborné,hlavně pod maso:-p:-p. Já ovšem raěji ještě steriluji v Mw...:yes:

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    i mě se to líbí, už mám v plánu něco takového z cuket udělat, jen co to nožka dovolí;-);-);-)posílám bodíka;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    romana: to nevím, ale já to zavařím.. sichr je sichr:-D

    Odpovědět

  • romana romana(neregistrovaná)

    a to už se nemusí zavařovat? Jak dlouho to tedy vydrží? Díky.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    to se mi líbí;-):-):yes:, ale nemám všechno, co je k tomu třeba.. ale udělám si to;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: cuketové čatní čatní k masu recept na cuketové čatní cuketové čatní recept cuketové chutney čatní z dýně co udělat z cukety chutney z cukety chatney z cukety cuketove catny cuketove chutney recept čatní cuketa recepty zeleninove catni chatni z cukety recepty z cukety čatní z cukety a rajčat čatní z feferonek zázvorové chutney cuketove čatný z dýně

Zapomněl/a jsem heslo