Borůvkový koláč speciál

volhpe1 Kuchař: volhpe1

Doba přípravy: 1 hod Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy s ovocem, bublaniny 6 názorů

Suroviny

Těsto:
400 g hladká mouky
200 g másla
120 g cukr moučka
2 žloutky
1 lžíce mléka
1 lžička citrónové šťávy
Náplň:
500 g tvaroh měkký tučný
400 g borůvky (nejlépe čerstvé)
150 g cukr moučka
2 ks vejce
50 g másla
Drobenka:
150 g mouka polohrubá
150 g cukr moučka
100 g másla
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s cukrem, přidáme změklé máslo, žloutky, citrónovou šťávu, mléko a zpracujeme těsto.

  2. Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce a rozšleháme na kaši potom přidáme tvaroh a znovu rozšleháme.

  3. Drobenka: Všechny suroviny na drobenku zpracujeme dohromady na drobení.

  4. Na válu vyválíme plát z těsta a přeneseme do formy vyložené pečícím papírem (já použil dortovou o průměru 26 cm), dá se i vytlačit prsty a vytvarovat těsto v dortové formě (je měkké a poddajné). Potom nalijeme tvarohovou náplň a pečeme v předehřáté troubě na 190°C cca 30 minut a potom poklademe borůvkami, posypeme drobenkou a dopečeme důrůžova. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnou a dáme aspoň na 2 hodiny vychladit do lednice než formu otevřeme a začneme degustovat. :D

Poznámka

Těsto je velmi měkké dá se vychladit v ledničce a vyválet s přenesením do formy, ale není třeba dá se i vytvarovat čerstvé prsty v dortové formě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 362 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Borůvkový koláč speciál

Tématické fráze: borůvkový kolac do dortove formy koláč s borůvkami jak vytvarovat koláč borůvkový koláč jak vytvatovat koláče boruvkovy kolac s drobenkou do dortove formy cuketovo borůvkový dort boruvkovy kolac s posypkou borůvkový koláč 8 lžíce křehký borůvkový koláč s tvarohem na formo průměru 24 cm kolac dortova forma boruvkovy

Zapomněl/a jsem heslo