Nutriční hodnoty (Valašská zelňačka s houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 391 kJ / 1 288 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,32 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,93 g |
| Tuky | 96,93 g |
| – nasycené | 60,71 g |
| – nenasycené | 33,23 g |
| –– mononenasycené | 27,69 g |
| –– polynenasycené | 5,54 g |
| ––– omega 3 | 0,81 g |
| Vláknina | 22,77 g |
| Cholesterol | 276 mg |
| Sodík | 2,51 g |
| Sůl | 6,25 g |
| Sacharidy | 74,57 g |
| – cukry | 24,19 g |
| ––– laktóza | 6,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g hub | Hřib čerstvý | 100 g |
| 250 g 250 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 250 g |
| 5 5 brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 250 ml 250 ml šlehačky | Šlehačka 35% | 250 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 11 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 špetka 1 špetka mletého kmínu | Kmín mletý | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 špetka 1 špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 kostka 1 kostka bujonu | Bujón hovězí | 10 g |