Nutriční hodnoty (Vepřová játra v ohnivém těstíčkovém obalu, zapečená v troubě)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 218 kJ / 2 442 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 180,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 178,31 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,90 g |
| Tuky | 167,48 g |
| – nasycené | 71,85 g |
| – nenasycené | 80,84 g |
| –– mononenasycené | 66,61 g |
| –– polynenasycené | 14,23 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 0,80 g |
| Cholesterol | 2,95 g |
| Sodík | 3,74 g |
| Sůl | 9,67 g |
| Sacharidy | 53,10 g |
| – cukry | 15,50 g |
| ––– laktóza | 14,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g vepřových jater | Játra vepřová | 750 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku solamylu ( nebo hladké mouky) | Bramborový škrob | |
| 300 ml 300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 lžičky 2 lžičky pálivé papriky nebo chilli omáčky | Paprika pálivá | 12 g |
| 1 lžička 1 lžička sojové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 5 ml |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 150 g 150 g slaniny | Špek | 150 g |
| provensálské koření | Provensálské koření | |
| lžička lžička olivového oleje | Olej olivový |