Nutriční hodnoty (Telecí s hořčicovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 208 kJ / 1 723 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 116,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 111,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,13 g |
| Tuky | 107,93 g |
| – nasycené | 51,83 g |
| – nenasycené | 53,41 g |
| –– mononenasycené | 44,70 g |
| –– polynenasycené | 8,71 g |
| ––– omega 3 | 0,59 g |
| Vláknina | 11,18 g |
| Cholesterol | 356 mg |
| Sodík | 2,77 g |
| Sůl | 6,82 g |
| Sacharidy | 33,81 g |
| – cukry | 20,56 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g telecí kýta (nebo plec) | Telecí kýta | 500 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 30 g |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 4 4 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| čerstvý rozmarýn (nebo šalvěj) | Rozmarýn čerstvý | |
| 200 ml 200 ml bílého suchého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| trochu trochu másla | Máslo kravské | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| pepř mletý | Pepř černý mletý |