Nutriční hodnoty (Telecí s hořčicovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 208 kJ / 1 723 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,93 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 111,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,13 g |
Tuky | 107,93 g |
– nasycené | 51,83 g |
– nenasycené | 53,41 g |
–– mononenasycené | 44,70 g |
–– polynenasycené | 8,71 g |
––– omega 3 | 0,59 g |
Vláknina | 11,18 g |
Cholesterol | 356 mg |
Sodík | 2,77 g |
Sůl | 6,82 g |
Sacharidy | 33,81 g |
– cukry | 20,56 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g telecí kýta (nebo plec) | Telecí kýta | 500 g |
100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
2 PL 2 PL dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 30 g |
1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
4 4 šalotky | Šalotka čerstvá | |
čerstvý rozmarýn ( určitě by se hodila i šalvěj) | Rozmarýn čerstvý | |
200 ml 200 ml bílého suchého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
trochu trochu másla | Máslo kravské | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |