

Králík bylinkář
Suroviny 2 porce
- 2 králíčí stehna
- 2 silnější plátky špeku
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce libečku
- 2 lžíce petržele
- muškátový květ
- sůl
- 150 ml vývaru
Postup přípravy receptu
Stehna opláchneme osušíme a místy prošpikujeme na úzké a delší špalíčky nakrájenou slaninou. Do stehen vetřeme sůl a muškátový květ.
V kastrolu na rozehřátém másle orestujeme zbývající špalíčky slaniny a až zesklovatí, stáhneme z ohně a necháme zchladnout. Poté přidáme nakrájené bylinky, promícháme, vložíme ochucená stehna a pořádně je v sosíku obalíme.
Takto připravené maso přiklopíme poklicí a uložíme do druhého dne do lednice.
Rozehřejeme si troubu.
Kastrol s masem dáme na sporák, necháme rozehřát tuk a na nejvyšším stupni maso prudce po všech stranách opečeme.
Podlijeme cca 100ml tekutiny, přiklopíme poklicí a pečeme přibližně 45-50minut. 10minut před koncem poklici odstraníme a dopečeme na barvičku.
Během pečení přeléváme šťávou a doléváme vývarem, nebo vodou.
Králičí stehna podáváme s bramborem, nebo bramborovou kaší.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králík bylinkář
-
tejaja: Terezko,jsem ráda,že sis vybrala tento recept
Děkuji za komentář i přidanou fotku
-
Anička, recept odskúšaný. Králik chutil.
Pridávam fotku.
Ďakujem za pekný recept.
-
Karel:Ano http://www.toprecepty.cz/recept/30557-kralikhorcic...
A občas pro prvotní úspěch opakujeme -
A co na hortici,zkoušeli jste -Mnamka!
-
Jana Remkova:
-
Zdena z JM:Potěšila jsi mě
Děkuji
-
Zase jeden výborný receptík na králíka.Včera jsem upekla a moc nám všem chutnalo.K tomu jsme měli šťouchané brambory s cibulkou
.
-
Tak vidíš, tvého "bylinkáře" jsem přehlídla!! Škoda, ten libeček bude taky super
-
Cocoska:Díky
-
Králíčka já rád, moc rád
i bylinky
-
Jikotka:Jiřinko,chvilku jsem byla mimo internet
tak teprve až teď Ti mohu poděkovat za fotku a hlavně zato,že jsi uvařila podle mého receptu
Jsem ráda,že chutnalo
díky
Dana61: -
Aničko, to je velmi jedlý králíček
mám hlad a velký
-
Anna Kocikova:Aničko,dnes jsme si moc pochutnali,mám recept vytisklý,budu ho určitě ještě někdy potřebovat
,králíci se u nás vyskytují málo a když tak jsem ho vždycky dělala pečeného s bůčkem
,dávám fotku,není taková jako tvoje,ale důkaz to je
-
Vážení,ani nevíte,jak jste mě svými milými komentáři potěšili,opravu
Děkuji Vám všem
Takto"obyčejně"jen s minimen surovin měl být králíček původně bez odležení předevčírem k večeřiAle nebylo mi nějak dobře,tak jsem to dala do lednice nocovat a nebylo to vůbec ke škodě
Bibinka:Janinko,bůčínek sice v mrazáku mám takéale s tím máslem by se mi to tlouklo.Kdyby bylo v plánu zelí,tak to by bylo něco jiného
Simona Kucerova:Simuško,jestli máš zamrazené bylinky,tak to půjde takéSice to nebude až tak voňavé,ale když je v tom másle rozpustíš a"kejtičky"v tom oňahňáš,tak to svůj účel splní
Jikotka:Jiřinko,jestli to takto připravíš,moc mě potěšíš -
Ano,takhle nám bude chutnat
,mám v mrazáku 2 stehna,recept přišel v pravou chvíli
,přemýšlela jsem jak udělat a už to mám
patří ti bodík