Nutriční hodnoty (Nádivka s kroupami, houbami a uzeným)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 258 kJ / 1 018 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 111,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,26 g |
| Tuky | 58,04 g |
| – nasycené | 14,05 g |
| – nenasycené | 27,34 g |
| –– mononenasycené | 22,29 g |
| –– polynenasycené | 5,05 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 2,94 g |
| Cholesterol | 1,75 g |
| Sodík | 3,18 g |
| Sůl | 7,26 g |
| Sacharidy | 10,50 g |
| – cukry | 0,42 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 celozrnných kaiserek (nebo jiné pečivo) | ||
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 300 g 300 g vařeného uzeného masa | Vepřová plec uzená | 300 g |
| 3 hrsti 3 hrsti mražených hub (nebo čerstvých lesních hub) | Hřib mražený | |
| 3 hrsti 3 hrsti velkých krup | Kroupy ječné | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| bylinky (petrželka, libeček, kopřivy, popenec) | Petržel nať čerstvá | |
| uzený vývar (podle potřeby) | Vývar vepřový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sádlo na vymazání pekáčku | Sádlo vepřové |