Zelný závin

Suroviny

1 kg hlávkového zelí
sůl
50 g rozpuštěného másla
100 g rozinek (Rožínka)
10 g mleté skořice
180 g moučkového cukru
1 listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Umytú a očistenú kapustu postrúhame nadrobno (na najmenšom slzičkovom strúhadle). Kapustu osolíme a dáme dusiť na rozpustené maslo. Udusíme do mäkka a necháme vychladnúť. Všetku tekutinu vydusíme.

  2. Lístkové cesto vyvaľkáme na obdĺžnik a postriekame ho rozpusteným maslom. Posypeme vychladnutou kapustou, hrozienkami, mletou škoricou a práškovým cukrom. Stočíme do závinu.

  3. Závin potrieme vyšľahaným vajíčkom a vložíme do horúcej rúry upiecť. Po 10 minutách stiahneme teplotu na 180°C a dopečieme dozlata.

Poznámka od kuchařky

Kapustový závin môžeme robiť aj slaný, vtedy nedáme cukor, hrozienka a škoricu, ale pridáme potlčené čierne korenie.

Komentáře k receptu Zelný závin

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    To je bezva recept. Mám zelí v těstě ráda, jsem prostě víc na slaný, takže bez skořice a rozinek.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Teda Terezko . Ty mi dáváš . HI HI Ale zkusím to. +bodík.

    Odpovědět

  • Hanule Hanule

    Zvláštní kombinace- skořice a zelí, já dělám zelné taštičky naslano, ale kdo říká že by tohle nemohla být dobrota?! Zelí mám ráda a nápad mě zaujal, takže bodík posílám určitě ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: zelný závin kapustový závin zelny zavitek slaný zelný závin zelné taštičky zelný závin recept zelný koláč zelné koláče závin zelny práškový závin recept zelný závin závin naslano recepty zelný závin zelny slany zavin recept na zelný závin recepty na zelný koláč-závin zelné šátečky zelnej zavin zelni zavin zelna zavin