Zelný závin

tejaja Kuchařka: tejaja

Zeleninová jídla 4 názory

Suroviny

1 kg hlávkového zelí
sůl
50 g rozpuštěného másla
100 g rozinek (Rožínka)
10 g mleté skořice
180 g moučkového cukru
1 listové těsto
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Umytú a očistenú kapustu postrúhame nadrobno (na najmenšom slzičkovom strúhadle). Kapustu osolíme a dáme dusiť na rozpustené maslo. Udusíme do mäkka a necháme vychladnúť. Všetku tekutinu vydusíme.

  2. Lístkové cesto vyvaľkáme na obdĺžnik a postriekame ho rozpusteným maslom. Posypeme vychladnutou kapustou, hrozienkami, mletou škoricou a práškovým cukrom. Stočíme do závinu.

  3. Závin potrieme vyšľahaným vajíčkom a vložíme do horúcej rúry upiecť. Po 10 minutách stiahneme teplotu na 180°C a dopečieme dozlata.

Poznámka

Kapustový závin môžeme robiť aj slaný, vtedy nedáme cukor, hrozienka a škoricu, ale pridáme potlčené čierne korenie.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Zelný závin

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    To je bezva recept. Mám zelí v těstě ráda, jsem prostě víc na slaný, takže bez skořice a rozinek.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Teda Terezko . Ty mi dáváš . HI HI Ale zkusím to. +bodík.

    Odpovědět

  • Hanule Hanule

    Zvláštní kombinace- skořice a zelí, já dělám zelné taštičky naslano, ale kdo říká že by tohle nemohla být dobrota?! Zelí mám ráda a nápad mě zaujal, takže bodík posílám určitě ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: zelný závin kapustový závin slaný zelný závin zelné taštičky zelný závin recept zelný koláč zelné koláče zelny zavitek práškový závin závin zelny závin naslano zelny slany zavin recept zelný závin recept na zelný závin recepty zelný závin recepty na zelný koláč-závin zelné šátečky zelni zavin zelna zavin recepty na zavini.

Zapomněl/a jsem heslo