

Zelný závin
Suroviny
- 1 kg hlávkového zelí
- sůl
- 50 g rozpuštěného másla
- 100 g rozinek (Rožínka)
- 10 g mleté skořice
- 180 g moučkového cukru
- 1 listové těsto
Postup přípravy receptu
Umytú a očistenú kapustu postrúhame nadrobno (na najmenšom slzičkovom strúhadle). Kapustu osolíme a dáme dusiť na rozpustené maslo. Udusíme do mäkka a necháme vychladnúť. Všetku tekutinu vydusíme.
Lístkové cesto vyvaľkáme na obdĺžnik a postriekame ho rozpusteným maslom. Posypeme vychladnutou kapustou, hrozienkami, mletou škoricou a práškovým cukrom. Stočíme do závinu.
Závin potrieme vyšľahaným vajíčkom a vložíme do horúcej rúry upiecť. Po 10 minutách stiahneme teplotu na 180°C a dopečieme dozlata.
Poznámka od kuchařky
Kapustový závin môžeme robiť aj slaný, vtedy nedáme cukor, hrozienka a škoricu, ale pridáme potlčené čierne korenie.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zelný závin
-
-
To je bezva recept. Mám zelí v těstě ráda, jsem prostě víc na slaný, takže bez skořice a rozinek.
-
Teda Terezko . Ty mi dáváš . HI HI Ale zkusím to. +bodík.
-
Zvláštní kombinace- skořice a zelí, já dělám zelné taštičky naslano, ale kdo říká že by tohle nemohla být dobrota?! Zelí mám ráda a nápad mě zaujal, takže bodík posílám určitě