Nutriční hodnoty (Salát z pečené červené řepy a cibule)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 504 kJ / 837 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,01 g |
| Tuky | 48,32 g |
| – nasycené | 8,59 g |
| – nenasycené | 39,39 g |
| –– mononenasycené | 32,71 g |
| –– polynenasycené | 6,68 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 26,29 g |
| Cholesterol | 10 mg |
| Sodík | 177 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 80,51 g |
| – cukry | 41,29 g |
| ––– laktóza | 0,03 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g červené řepy (2 menší bulvy) | Červená řepa čerstvá | 250 g |
| 4 4 malé červené cibule | Cibule červená čerstvá | 276 g |
| 4 4 tenké plátky másla | Máslo kravské | 4 g |
| 4 lžíce 4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce balsamica | Ocet balsamikový bílý | 60 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 lžička 1 lžička sušeného tymiánu | Tymián sušený | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| drcený pepř | Pepř černý | |
| 1/2 hlávky 1/2 hlávky římského salátu | Salát římský čerstvý | 250 g |
| trocha trocha kopru | Kopr nať čerstvý | |
| 2 2 vrchovaté lžičky zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1 1 vrchovatá lžička majonézy | Majonéza | |
| pár kapek kapek citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
| sůl | Sůl mořská | |
| drcený pepř | Pepř černý |