Nutriční hodnoty (Mrkvová buchta s lučinou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 655 kJ / 4 937 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,66 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 52,43 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 45,23 g |
Tuky | 158,47 g |
– nasycené | 79,41 g |
– nenasycené | 64,80 g |
–– mononenasycené | 51,78 g |
–– polynenasycené | 13,02 g |
––– omega 3 | 1,97 g |
Vláknina | 26,75 g |
Cholesterol | 1,35 g |
Sodík | 2,79 g |
Sůl | 7,33 g |
Sacharidy | 766,63 g |
– cukry | 497,63 g |
––– laktóza | 12,03 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
350 g 350 g hladké mouky (může být i polohrubá) | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
2 lžičky 2 lžičky skořice (skořicový cukr) | Skořice ceylonská | 16 g |
400-500 g 400-500 g mrkve | Mrkev čerstvá | 450 g |
83 g 83 g másla | Máslo kravské | 83 g |
2 dcl 2 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
100 g 100 g lučiny | Lučina 70% t.v s. | 100 g |
250 g 250 g moučkového cukru | Cukr bílý | 250 g |