Nutriční hodnoty (Slané a sladké srdce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 378 kJ / 2 241 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,88 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,88 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 53,00 g |
Tuky | 34,00 g |
– nasycené | 10,30 g |
– nenasycené | 21,61 g |
–– mononenasycené | 13,84 g |
–– polynenasycené | 7,77 g |
––– omega 3 | 0,43 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 19 mg |
Sodík | 3,39 g |
Sůl | 8,44 g |
Sacharidy | 411,68 g |
– cukry | 31,08 g |
––– laktóza | 15,68 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
320 ml 320 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 320 ml |
500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
30 g 30 g solamylu | Bramborový škrob | 30 g |
40 g 40 g Hery | Margarín | 40 g |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
20 g 20 g čerstvých kvasnic | Droždí pekařské lisované | 20 g |
zelenina dle fantazie | Mrkev čerstvá | |
salámy (šunka, anglická slanina, Poličan, Vysočina, debrecínka) | Polosuchý salám | |
vejce uvařená na tvrdo | Vejce slepičí | |
ředkvičky | Ředkvička čerstvá | |
uzený strouhaný sýr na ozdobení bočních stran dortu | Sýr kravský tvrdý 30% | |
(Korpus i krém jsem použila z receptu ořechový dort s pudinkovým krémem. Odkaz je v poznámce). | Smetana kravská sladká 35% | |
pistáciový pudink | Puding v prášku | |
maliny | Maliny čerstvé | |
ananas | Ananas zavařený |