Nutriční hodnoty (Východniarska paska - velikonoční koláč k šunce a klobáse)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 23 937 kJ / 5 721 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 156,41 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,41 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 121,00 g |
| Tuky | 166,02 g |
| – nasycené | 92,34 g |
| – nenasycené | 63,40 g |
| –– mononenasycené | 48,72 g |
| –– polynenasycené | 14,68 g |
| ––– omega 3 | 1,56 g |
| Vláknina | 33,20 g |
| Cholesterol | 931 mg |
| Sodík | 3,62 g |
| Sůl | 8,92 g |
| Sacharidy | 883,70 g |
| – cukry | 201,50 g |
| ––– laktóza | 25,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 1000 g |
| 500 ml 500 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 5 lžic 5 lžic cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 40 g 40 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 40 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 150 g 150 g másla (rozpuštěného) | Máslo kravské | 150 g |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| tuk na vymazání plechu | Margarín |