Nutriční hodnoty (Pstruh na šalvějovo-rozmarýnovém másle s polentovou kaší)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 5 549 kJ / 1 326 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,01 g |
| Tuky | 95,32 g |
| – nasycené | 60,88 g |
| – nenasycené | 32,30 g |
| –– mononenasycené | 29,65 g |
| –– polynenasycené | 2,64 g |
| ––– omega 3 | 0,49 g |
| Vláknina | 8,64 g |
| Cholesterol | 298 mg |
| Sodík | 188 mg |
| Sůl | 0,99 g |
| Sacharidy | 93,85 g |
| – cukry | 24,64 g |
| ––– laktóza | 15,37 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vykuchaní pstruzi | Pstruh | |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| 8 větviček 8 větviček rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| 30 30 malých lístků šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
| 1 1 oloupaný citron | Citrón čerstvý | 90 g |
| mořská sůl | Sůl mořská | |
| kousek kousek citronu na podávání | Citrón čerstvý | |
| 90 g 90 g polenty | Polenta | 90 g |
| 310 ml 310 ml plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 310 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| barevný pepř | Pepř barevný | |
| mořská sůl | Sůl mořská |