Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rosolky

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 5. 2021 12:54

Suroviny

Porce: 6 (12 kousků)

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 506 kJ / 1 316 kcal
Bílkoviny171,88 g
Tuky60,26 g
Vláknina1,45 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 4,31 g
Sůl9,93 g
Sacharidy20,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Měla jsem malý pekáč, proto mně zbylo trochu želatiny. Nalila jsem ji do misky se zbylým salátem a dala do lednice. vznikla z toho mozaika, podobná vaječné, ale bez vajec. Také bašta.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janky3 janky3

31. 5. 2021 11:41

Merylas: V pořádku, ráda odpovím.:-K

Merylas Merylas (moderátorka)

31. 5. 2021 10:08

janky3: Díky za odpověď. Je mi jasné, že želatina vařící vodu trochu zchladí, jen jsem tak nikdy nepostupovala, protože vím, že želatina nesmí projít varem a tady se dává do vařící vody, i když se hned pak vypne. Tak jsem se ptala, jestli to nevadí.:-K

janky3 janky3

29. 5. 2021 23:49

hospodyne: Dělám to takhle a vyhovuje mi to . Také jsem kdysi zkoušela obrácený postup, ale nedopadlo to moc dobře. tak jsem to začala dělat po svém a mám s tím dobrou zkušenost. To zdobení je nahoře a krájí se to v pekáči, takže je paráda stále nahoře. Běžně dělám vějířky z kyselých okurek a dávám kapii pro barvu, také jsem zkoušela petrželku, ale plavala a vylézala nahoře ven.:-8

janky3 janky3

29. 5. 2021 23:27

Merylas: Píši hned vypnout. Studená namočená želatina vodu ochladí, takže se klidně může vypnout až po vložení. Té namočené želatiny je hodně, čím teplejší voda, tím lépe a rychleji se želatina rozpustí. Mám to vyzkoušené a fakt je to tak.

hospodyne

29. 5. 2021 22:00

:-Kmoc se mi to nelíbí. Když zalévám nějaké jídlo rosolem, postupuji opačně. Dospod přijde to nejhezčí, které v konečné fázi bude nahoře - zde např. plátky vajec, pak třeba přízdobu a zase zalít rosolem a nakonec šunkové rolky a rosol. Takové jídlo by mělo ladit i oku

Merylas Merylas (moderátorka)

29. 5. 2021 17:29

Vždy Vám ta želatina ztuhla? Já bych se bála ji dávat do vařící vody.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Suroviny: salám, hrášek sterilovaný, majonéza, mrkev, okurky sterilované, lák z okurek, celer, hořčice, pepř, sůl, cukr, voda, želatina prášková, cukr, sůl, ocet, bobkový list, koření nové koření, pepř, vejce, okurka čerstvá, šunka, kapie

TopRecepty.cz

Rosolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5BRR