Nutriční hodnoty (Polévka s řapíkatým celerem, bazalkou a smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 629 kJ / 628 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,78 g |
| Tuky | 50,77 g |
| – nasycené | 22,15 g |
| – nenasycené | 28,07 g |
| –– mononenasycené | 24,55 g |
| –– polynenasycené | 3,52 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 9,80 g |
| Cholesterol | 91 mg |
| Sodík | 355 mg |
| Sůl | 0,72 g |
| Sacharidy | 24,28 g |
| – cukry | 6,54 g |
| ––– laktóza | 0,82 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 400 g řapíkatého celeru nakrájeného na drobné kousky | Celer řapíkatý | |
| 1 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno | Cibule čerstvá | 70 g |
| 250 250 smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
| 1 lžíce 1 lžíce sušeného česneku (nebo 1 stroužek) | Česnek sušený | 15 g |
| 3 trojúhelníčky 3 trojúhelníčky smetanového taveného sýra | Sýr tavený | 36 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
| 1 litr 1 litr horké vody | Voda | 1000 ml |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| špetka špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
| čerstvá bazalka (10 lístků) | Bazalka čerstvá | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |