Broskvová dobrota

hanes24 Kuchař: hanes24

Doba přípravy: 2,5 hodiny 6a1/2 sklenice Zavařeniny 16 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

5 kg měkkých broskví
1 kg padaných jablek
5 lžiček stevie
2 sáčky želatiny (zelené) kvůli barvě
1/2 lžičky skořice
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Broskve a jablka pomeleme a v kastrolu vaříme do zhoustnutí. Přidáme rozpuštěnou želatinu a přesuneme do sklenic. Zavaříme - já v mikrovlnce. Díky zelené želatině směs získala krásnou barvu, proto jsem ji nazval Žabí hlen - jinou než zelenou jsem doma neměl.

Poznámka

Když už mohu fotit mobilem, tak zas nevím, jak to dostat do mašiny. Tak příště už se to snad povede. Ale je to škoda, že neuvidíte tu krásnou zeleň.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Broskvová dobrota

  • Hanča Hanča(neregistrovaná)

    Stevie je zjednodušeně řečeno přírodní sladidlo, více si můžeš přečíst zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/St%C3%A9vie_sladk%C3%A1

    Sladší je usušená stevie (lze koupit i semínko a vypěstovat si ji doma), kterou lze koupit v obchodech s kořením: http://cs.wikipedia.org/wiki/St%C3%A9vie_sladk%C3%A1 - není to nic drahého a stačí opravdu na špičku nože, aby jsi osladila třeba hrnek čaje.:yes:

    Dneska se dají koupit také tabletky vyrobené na bázi Stevie (krabička je velikostí i tabletkami podobná sladidlu pro diabetiky), ale jsou poměrně drahé a alespoň mě to absolutně nechutná.:-(( Zůstávám u sušené. :):-))

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24(autor receptu)

    zuzun:

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24(autor receptu)

    maria:stevie je rostlinné sladidlo z rostliny stevie, vhodné pro diabetiky, kdo nemá cukrovku může samozřejmě sladit cukrem

    Odpovědět

  • maria maria(neregistrovaná)

    Škoda, že autor nenechal pôvodný názov receptu, určite by som naň klikla ako na prvý."Broskvová dobrota" mi totiž evokuje recept na "Skvelé palacinky s pripáleným džemom".
    Ale mám ešte otázky:neviem, čo je to "stevie" a netreba tam dať aj cukor?
    Ďakujem za odpoveď, maria

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Zabi hlen je dobrej nazev, ale asi jen jako neoficialni, no me osobne se libi kdejaka sranda, i ta kontroverzni:-))Tohle musi bejt mnakma, k smrti rada jablka a brosvke, vubec vsechno ovoce, ale dobra broskev je nebe v hube. Este by slo zahustit bananem, ale s zelatinou to stoji za vyzkouseni. Ode me bod:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    hanes24: super, díky;-):-).

    Odpovědět

  • Bosana Bosana

    Ahoj Jiří, musím říct,že jsem sedla k netu,že pohledám přesnidávku s broskví a ejhle něco tu je, čtu a říkám si,že ok to udělám,ale ten závěr,super!!! Kluci venku sbírají broskve a tak jsem jim ten žabí hlen představila a kulali jsme se smíchy všichni. Za nás z Návsí posíláme 15 bodů a dík,že jsi nám vylepšil náladu, tak to totiž bylo vážení určitě myšleno.:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    hanes24: :yes: Hneď to vyzerá lepšie ;-)

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24(autor receptu)

    Tak děvčata, změnil jsem název, který Vás tak rozhořčil. Vidíte a mně se to zdálo vtipné, asi máte dobrou představivost a živě jste si představily co se za názvem skrývá. Už se polepším:-)):-)):-)):-)):-)):-))

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Přitažlivý název:-O chudinka marmelada:-)) aby ti vzteky nevykvetla do plísně:-))

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    přesně jak píše Tejaja..- škoda jinak dobrého receptu

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jirko, já se taktéž přikláním ke změně názvu, původně jsem si myslela, že to je zas nějaká "rádobysranda" některých neregi "srandistů", kteří se zaregistr. jen kvůli jakémusi pokusu o vtip. Ale ten tvůj recept vůůbec není špatný a zbytečně není hodnocen. Ten nápad s želatinou :yes::yes::yes:. Asi se může dát jakákoli barva ne? Tak třeba Broskvová zavařenina s barevnou želatinou a uvidíš, co budeš mít příznivců ;-);-):yes::yes::yes:
    Dávám ti 1.bod, určitě zkusím, ale pod podmínkou změny názvu ;-);-):-D:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jiří, nechceš tomuto receptu dát jiný název:-?asi by si to zasloužil. Vážně to odpuzuje i si recept přečíst:no: Dej třeba Zelená broskvová želatina, nebo něco podobného, ale tohle NE;-):-(

    Odpovědět

  • maris maris

    tejaja: Teri, jsme na tom stejně. Autor asi chtěl být originální...

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Ten názov vo mne vyvoláva žalúdočné problémy, predstava hlienu...:-//

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: broskvová zavařenina broskvová zavařenina recept broskovová zavařenina broskvová marmeláda se želatinou charlotta s broskvemi broskvové zavařeniny recept jak udelat broskvovou marmeládu mohu udělat džem nebo marmeládu a přidat tam želatinu? dobroty s broskvemi babiččiny broskovaa marmeláda top recepty broskvova marmeláda zavarime broskve dobrota s broskvemi dobrota pro diabetiky žabí hlen recept kde koupit zavařené broskve top recept na broskvovou marmeládu zavařenina z broskví - recept broskovová marmeláda broskvová marmeláda recept

Zapomněl/a jsem heslo