Nutriční hodnoty (Gratinovaný květák)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 10 166 kJ / 2 430 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,86 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 69,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,50 g |
Tuky | 213,35 g |
– nasycené | 103,64 g |
– nenasycené | 102,30 g |
–– mononenasycené | 87,60 g |
–– polynenasycené | 14,70 g |
––– omega 3 | 0,38 g |
Vláknina | 4,95 g |
Cholesterol | 778 mg |
Sodík | 5,41 g |
Sůl | 13,42 g |
Sacharidy | 51,05 g |
– cukry | 15,25 g |
––– laktóza | 13,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4-5 4-5 větších brambor | Brambor zimní | 225 g |
1 1 květák | Květák čerstvý | |
voda | Voda | |
200 g 200 g slaniny (nebo uzeného) | Špek | 200 g |
1 1 créme fraiche (nebo zakysaná smetana) | Creme fraiche 33% | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
200 g 200 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
petrželka na posypání | Petržel nať čerstvá | |
máslo na vymazání zapékací misky | Máslo kravské |