Nutriční hodnoty (Gratinovaný květák)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 10 166 kJ / 2 430 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 69,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,50 g |
| Tuky | 213,35 g |
| – nasycené | 103,64 g |
| – nenasycené | 102,30 g |
| –– mononenasycené | 87,60 g |
| –– polynenasycené | 14,70 g |
| ––– omega 3 | 0,38 g |
| Vláknina | 4,95 g |
| Cholesterol | 778 mg |
| Sodík | 5,41 g |
| Sůl | 13,42 g |
| Sacharidy | 51,05 g |
| – cukry | 15,25 g |
| ––– laktóza | 13,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4-5 4-5 větších brambor | Brambor zimní | 225 g |
| 1 1 květák | Květák čerstvý | |
| voda | Voda | |
| 200 g 200 g slaniny (nebo uzeného) | Špek | 200 g |
| 1 1 créme fraiche (nebo zakysaná smetana) | Creme fraiche 33% | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 200 g 200 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| petrželka na posypání | Petržel nať čerstvá | |
| máslo na vymazání zapékací misky | Máslo kravské |