Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Gratinovaný květák)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie10 166 kJ /
2 430 kcal
Bílkoviny73,86 g
– z toho živočišné bílkoviny69,36 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,50 g
Tuky213,35 g
– nasycené103,64 g
– nenasycené102,30 g
–– mononenasycené87,60 g
–– polynenasycené14,70 g
––– omega 30,38 g
Vláknina4,95 g
Cholesterol 778 mg
Sodík 5,41 g
Sůl13,42 g
Sacharidy51,05 g
– cukry15,25 g
––– laktóza13,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4-5 4-5 větších brambor Brambor zimní 225 g
1 1 květák Květák čerstvý
voda Voda
200 g 200 g slaniny (nebo uzeného) Špek 200 g
1 1 créme fraiche (nebo zakysaná smetana) Creme fraiche 33%
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
200 g 200 g strouhaného sýra Sýr kravský tvrdý 30% 200 g
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
muškátový oříšek Muškátový oříšek
petrželka na posypání Petržel nať čerstvá
máslo na vymazání zapékací misky Máslo kravské

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.