Nutriční hodnoty (Vepřový jazyk v pikantní omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 685 kJ / 164 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
| Tuky | 0,27 g |
| – nasycené | 0,10 g |
| – nenasycené | 0,11 g |
| –– mononenasycené | 0,04 g |
| –– polynenasycené | 0,07 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 4,82 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 13,35 g |
| – cukry | 6,95 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vepřové jazyky | Jazyk vepřový | |
| 1 1 menší mladá cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 5 5 1/2 sušených rajčat v oleji | Rajčata červená sušená v oleji | |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje z rajčat | Rajče červené čerstvé | 45 g |
| 1/2 1/2 větší cibule nebo 1 malá | Cibule čerstvá | 35 g |
| 150 ml 150 ml červeného vína Merlot | Víno červené suché | 150 ml |
| oříšek oříšek povoleného másla | Máslo kravské | |
| lžíce lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř na dochucení | Pepř černý mletý | |
| kousek kousek mrkve | Mrkev čerstvá | |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| pár kuliček kuliček pepře | Pepř černý | |
| (může být i pár snítek snítek libečku) |