Nutriční hodnoty (Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 941 kJ / 2 376 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 185,29 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 152,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,19 g |
| Tuky | 50,75 g |
| – nasycené | 12,45 g |
| – nenasycené | 34,09 g |
| –– mononenasycené | 27,32 g |
| –– polynenasycené | 6,77 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 23,88 g |
| Cholesterol | 360 mg |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,94 g |
| Sacharidy | 263,70 g |
| – cukry | 18,68 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800-1000 g 800-1000 g hovězího srdce | Srdce hovězí | 900 g |
| 300 g 300 g rýže arborio | Rýže bílá | 300 g |
| 1200 ml 1200 ml vývaru z hovězího srdce | Srdce hovězí | |
| 120 ml 120 ml červeného vína | Víno červené suché | 120 ml |
| 400 g 400 g žampionů | Žampion čerstvý | 400 g |
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 1-2 1-2 mladé mrkve | Mrkev čerstvá | 75 g |
| Parmezán (pecorino, Gran Moravia) | Parmezán | |
| Mascarpone | Mascarpone | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový |