Nutriční hodnoty (Telecí pečené s mrkví a zázvorem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 344 kJ / 799 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 114,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 105,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,50 g |
| Tuky | 6,80 g |
| – nasycené | 2,95 g |
| – nenasycené | 2,55 g |
| –– mononenasycené | 2,05 g |
| –– polynenasycené | 0,50 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 13,85 g |
| Cholesterol | 250 mg |
| Sodík | 488 mg |
| Sůl | 1,15 g |
| Sacharidy | 63,60 g |
| – cukry | 13,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g telecí kýty | Telecí kýta | 500 g |
| 100 100 g plátků slaniny | Špek | |
| 5 5 mrkví | Mrkev čerstvá | 250 g |
| cca 300 g 300 g brambor ( množství tak, aby pokryly povrch) | Brambor zimní | 300 g |
| mletý zázvor | Zázvor sušený mletý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| pepř ( pokud máte citronový pepř, tím lépe) | Pepř černý | |
| máslo | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská |