Nutriční hodnoty (Rajčatová polévka s tykví a bazalkovými knedlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 176 kJ / 1 237 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,98 g |
| Tuky | 23,23 g |
| – nasycené | 3,72 g |
| – nenasycené | 15,48 g |
| –– mononenasycené | 10,45 g |
| –– polynenasycené | 5,03 g |
| ––– omega 3 | 0,93 g |
| Vláknina | 38,10 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 174 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 201,50 g |
| – cukry | 60,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 800 g |
| 500 g 500 g tykve (tykve) | Dýně čerstvá | 500 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce mleté červené papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 150 g 150 g dětské krupice | Krupice pšeničná jemná | 150 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
| bazalkové listy (množství podle chuti a velikosti listů) | Bazalka čerstvá |