Nutriční hodnoty (Domácí spaghetti alla carbonara)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 5 309 kJ / 1 269 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,00 g |
| Tuky | 24,90 g |
| – nasycené | 6,05 g |
| – nenasycené | 10,55 g |
| –– mononenasycené | 7,90 g |
| –– polynenasycené | 2,65 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 13,50 g |
| Cholesterol | 648 mg |
| Sodík | 258 mg |
| Sůl | 0,56 g |
| Sacharidy | 196,75 g |
| – cukry | 6,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g špaget (nebo penne) – Barilla, Panzani, Globus, Mamma Lucia, Alnatura nebo jakékoliv italské těstoviny (nepoužívejte hlavně ty české za 10 Kč) | Špagety pšeničné | 300 g |
| 2-3 2-3 celé vejce | Vejce slepičí | 175 g |
| strouhaný parmezán (nebo Gran Moravia) | Parmezán | |
| 250 250 g čerstvé slaniny (= italsky „pancetta“), kterou nakrájíte na kostky (nebo kupte už připravenou pancettu buď z Lidla nebo kde ji seženete – např. obchod Gran Moravia) | Špek | |
| 1-2 1-2 chilli papriček | Chilli paprička čerstvá | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| pepř | Pepř černý |