Nutriční hodnoty (Dýňovo-zeleninová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 580 kJ / 378 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,87 g |
| Tuky | 22,56 g |
| – nasycené | 1,60 g |
| – nenasycené | 19,83 g |
| –– mononenasycené | 13,92 g |
| –– polynenasycené | 5,91 g |
| ––– omega 3 | 1,81 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 112 mg |
| Sůl | 0,29 g |
| Sacharidy | 33,00 g |
| – cukry | 12,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce oleje (nebo tuku, který používáme) | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 vrchovatá lžíce hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | |
| 2 2 menší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 2 středně velké brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1/4 1/4 malé dýně hokaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
| 1/2 1/2 větší kedlubny | Kedluben čerstvý | 90 g |
| 2 hrsti 2 hrsti nakrájeného pórku | Pórek čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 špetka 1 špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| bazalka | Bazalka čerstvá |