Nutriční hodnoty (Zdravý celozrnný koláč s tvarohem a jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 261 kJ / 301 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,80 g |
| Tuky | 1,56 g |
| – nasycené | 0,51 g |
| – nenasycené | 0,69 g |
| –– mononenasycené | 0,06 g |
| –– polynenasycené | 0,63 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 11,70 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 255 mg |
| Sůl | 1,92 g |
| Sacharidy | 64,20 g |
| – cukry | 42,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| • 1 • 1 hrnek ovesných vloček | Vločky ovesné | |
| • 1 • 1 hrnek celozrnné mouky (smíchala jsem žitnou a pšeničnou) | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | |
| • 2 • 2 lžičky prášku do pečiva (bez fosfátů) | Kypřící prášek | 24 g |
| • 1 • 1 lžíce medu (nebo třtinového cukru) | Med nepasterovaný | |
| • 1/2 • 1/2 hrnku vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| • vejce | Vejce slepičí | |
| • 0,25-0,5 • 0,25-0,5 hrnku vlažné vody (na doředění) | Voda | |
| • 3 • 3 jablka (použila jsem 2 + 1 hrušku) | Jablko čerstvé | 450 g |
| • 250 • 250 g tvarohu ve vaničce | Tvaroh polotučný | |
| • žloutek | Vaječný žloutek | |
| • 2 • 2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | |