Nutriční hodnoty (Všeořechová roláda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 153 kJ / 5 056 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,47 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 44,65 g |
| Tuky | 330,57 g |
| – nasycené | 126,47 g |
| – nenasycené | 172,53 g |
| –– mononenasycené | 74,52 g |
| –– polynenasycené | 98,01 g |
| ––– omega 3 | 15,85 g |
| Vláknina | 15,30 g |
| Cholesterol | 1,56 g |
| Sodík | 515 mg |
| Sůl | 1,12 g |
| Sacharidy | 422,38 g |
| – cukry | 293,58 g |
| ––– laktóza | 15,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 130 g 130 g krystalového cukru | Cukr bílý | 130 g |
| 110 g 110 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 110 g |
| 100 g 100 g strouhaných ořechů (byly lískové, vlašské, mandle, arašídy) | Vlašské ořechy | 100 g |
| 4 lžíce 4 lžíce vařící vody | Voda | 72 ml |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 130-150 g 130-150 g krupicového cukru (jak kdo chce mít sladké) | Cukr bílý | 140 g |
| 200 g 200 g másla | Máslo kravské | 200 g |
| 2 lžíce 2 lžíce Solamylu | Bramborový škrob | 30 g |
| 250-300 ml 250-300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 275 ml |
| 100 g 100 g strouhaných ořechů (jako do těsta) | Vlašské ořechy | 100 g |
| na posypání rolády strouhané ořechy (kolik chceme a jaké chceme) | Vlašské ořechy |