Nutriční hodnoty (Játra po tyrolsku - Tiroler Leber)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 644 kJ / 2 783 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 222,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 212,57 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,55 g |
| Tuky | 151,93 g |
| – nasycené | 73,83 g |
| – nenasycené | 74,48 g |
| –– mononenasycené | 59,01 g |
| –– polynenasycené | 15,46 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 21,48 g |
| Cholesterol | 3,23 g |
| Sodík | 3,43 g |
| Sůl | 7,24 g |
| Sacharidy | 122,26 g |
| – cukry | 37,79 g |
| ––– laktóza | 24,58 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězích jater | Játra hovězí | 1000 g |
| 100 g 100 g slaniny nakrájené na špalíky | Špek | 100 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/2 1/2 středně velkého celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 2 l 2 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 2000 ml |
| celý pepř | Pepř černý | |
| nové koření | Nové koření | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 3 větvičky 3 větvičky tymiánu | Tymián sušený | |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1 1 smetana ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
| 1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu |