Nutriční hodnoty (Víkendové makové řezy s dýní ananasové chuti)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 297 kJ / 5 329 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 72,33 g |
| Tuky | 230,71 g |
| – nasycené | 35,78 g |
| – nenasycené | 171,27 g |
| –– mononenasycené | 103,55 g |
| –– polynenasycené | 67,72 g |
| ––– omega 3 | 10,86 g |
| Vláknina | 36,75 g |
| Cholesterol | 860 mg |
| Sodík | 512 mg |
| Sůl | 1,07 g |
| Sacharidy | 672,25 g |
| – cukry | 281,15 g |
| ––– laktóza | 19,47 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek krupicového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 kelímek 1 kelímek zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 190 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku celého máku | Mák modrý | 125 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 1 prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 1 lžíce 1 lžíce skořice | Skořice ceylonská | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1/2 1/2 dýňového kompotu zavařeného s chutí ananasu | Dýně sterilovaná | |
| strouhané ořechy | Vlašské ořechy |