Nutriční hodnoty (Koprová omáčka s vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 572 kJ / 1 810 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,79 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,75 g |
| Tuky | 155,77 g |
| – nasycené | 82,18 g |
| – nenasycené | 67,95 g |
| –– mononenasycené | 54,52 g |
| –– polynenasycené | 13,43 g |
| ––– omega 3 | 4,01 g |
| Vláknina | 1,50 g |
| Cholesterol | 397 mg |
| Sodík | 329 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 69,41 g |
| – cukry | 33,74 g |
| ––– laktóza | 31,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 lžic 5 lžic hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| 3 lžic 3 lžic oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 500 ml 500 ml plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 500 ml |
| 1 kelímek 1 kelímek smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce přepuštěného máslo | Máslo kravské | 30 g |
| 500 ml 500 ml hovězí vývar podle chuti | Vývar hovězí | 500 ml |
| ocet | Ocet lihový | |
| čerstvý kopr (nebo sterilovaný) | Kopr nať čerstvý | |
| mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| cukr | Cukr bílý | |
| vejce (uvařená natvrdo) | Vejce slepičí |