Nutriční hodnoty (Uzený jazyk s křenovo-mandlovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 111 kJ / 1 222 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,94 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,05 g |
| Tuky | 80,99 g |
| – nasycené | 41,48 g |
| – nenasycené | 37,08 g |
| –– mononenasycené | 26,22 g |
| –– polynenasycené | 10,86 g |
| ––– omega 3 | 0,59 g |
| Vláknina | 5,98 g |
| Cholesterol | 185 mg |
| Sodík | 262 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 97,21 g |
| – cukry | 65,22 g |
| ––– laktóza | 11,64 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 uzený hovězí jazyk | Jazyk hovězí uzený | |
| 300 ml 300 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 300 ml |
| 3 PL 3 PL másla | Máslo kravské | 30 g |
| 3 PL 3 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 500 ml 500 ml masového vývaru | Vývar masový | 500 ml |
| 40 g 40 g oloupaných mandlí | Mandle neloupané | 40 g |
| 30 g 30 g nastrouhaného křenu | Křen čerstvý | 30 g |
| 2 PL 2 PL cukru | Cukr bílý | 50 g |
| citrónová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| sůl | Sůl mořská |