Nutriční hodnoty (Uzený jazyk s křenovo-mandlovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 111 kJ / 1 222 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,99 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 11,94 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,05 g |
Tuky | 80,99 g |
– nasycené | 41,48 g |
– nenasycené | 37,08 g |
–– mononenasycené | 26,22 g |
–– polynenasycené | 10,86 g |
––– omega 3 | 0,59 g |
Vláknina | 5,98 g |
Cholesterol | 185 mg |
Sodík | 262 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 97,21 g |
– cukry | 65,22 g |
––– laktóza | 11,64 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 uzený hovězí jazyk | Jazyk hovězí uzený | |
300 ml 300 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 300 ml |
3 PL 3 PL másla | Máslo kravské | 30 g |
3 PL 3 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
500 ml 500 ml masového vývaru | Vývar masový | 500 ml |
40 g 40 g oloupaných mandlí | Mandle neloupané | 40 g |
30 g 30 g nastrouhaného křenu | Křen čerstvý | 30 g |
2 PL 2 PL cukru | Cukr bílý | 50 g |
citrónová šťáva | Šťáva z citrónu | |
sůl | Sůl mořská |