Nutriční hodnoty (Rizoto (risotto) s grilovanými ředkvičkami a pancettou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 7 598 kJ / 1 816 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,65 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 61,25 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,40 g |
Tuky | 27,55 g |
– nasycené | 13,35 g |
– nenasycené | 13,78 g |
–– mononenasycené | 4,70 g |
–– polynenasycené | 9,08 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 12,97 g |
Cholesterol | 131 mg |
Sodík | 3,53 g |
Sůl | 6,73 g |
Sacharidy | 277,23 g |
– cukry | 7,22 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300-350 g 300-350 g rýže na risotto (Arborio, Vialone Nano) | Rýže bílá kulatozrnná | 325 g |
150-200 g 150-200 g pancetty | Pancetta | 175 g |
2 svazky 2 svazky ředkviček | Ředkvička čerstvá | 220 g |
1 1 střední šalotka | Šalotka čerstvá | |
150 ml 150 ml bílého suchého vína | Víno bílé suché | 150 ml |
1 l 1 l dobrého domácího vývaru (zeleninový nebo kuřecí) | Vývar masový | 1000 ml |
50-70 g 50-70 g strouhaného sýr pecorino | Pecorino | 60 g |
20-40 g 20-40 g másla | Máslo kravské | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
sůl | Sůl mořská | |
2 lžíce 2 lžíce nasekané petrželky (nebo výhonků řeřichy) | Petržel nať čerstvá | 30 g |