Nutriční hodnoty (Makový jablečník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 9 670 kJ / 2 311 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,58 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 39,86 g |
Tuky | 117,72 g |
– nasycené | 15,74 g |
– nenasycené | 78,20 g |
–– mononenasycené | 25,68 g |
–– polynenasycené | 52,52 g |
––– omega 3 | 0,87 g |
Vláknina | 57,60 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 455 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 209,53 g |
– cukry | 149,82 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g mletého máku | Mák modrý mletý | 200 g |
3-4 3-4 střední jablka | Jablko čerstvé | 525 g |
1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
3 3 střední jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
2 lžičky 2 lžičky mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | 10 g |
1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce horké vody | Voda | 45 ml |