Nutriční hodnoty (Klasická květákovo-zeleninová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 714 kJ / 171 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 4,50 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,50 g | 
| Tuky | 0,45 g | 
| – nasycené | 0,06 g | 
| – nenasycené | 0,21 g | 
| –– mononenasycené | 0,03 g | 
| –– polynenasycené | 0,18 g | 
| ––– omega 3 | 0,02 g | 
| Vláknina | 7,65 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 129 mg | 
| Sůl | 0,30 g | 
| Sacharidy | 33,30 g | 
| – cukry | 7,50 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| jeden menší květák | Květák čerstvý | |
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g | 
| 3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g | 
| žlutou smetanu | Smetana kravská sladká 12% | |
| Masox | Bujón hovězí | |
| mouku na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| Podravka | Kořenící směs sypká |