Nutriční hodnoty (Toskánská cizrnová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 339 kJ / 1 515 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 66,99 g |
| Tuky | 47,38 g |
| – nasycené | 9,58 g |
| – nenasycené | 36,19 g |
| –– mononenasycené | 21,90 g |
| –– polynenasycené | 14,29 g |
| ––– omega 3 | 0,84 g |
| Vláknina | 123,02 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 5,34 g |
| Sůl | 13,26 g |
| Sacharidy | 141,41 g |
| – cukry | 39,76 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 2 2 velké mrkve (na 1 cm kolečka) | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 2 řapíkaté celery (na 2 cm kousky) | Celer řapíkatý | |
| 1 1 cibule (na 1/4) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 300 g 300 g uvařené cizrny | Cizrna | 300 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 litr 1 litr kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 1000 ml |
| 500 g 500 g sterilovaných rajčat | Rajče červené sterilované | 500 g |
| 2 snítky 2 snítky rozmarýnu (cca 5-10 cm dlouhé) | Rozmarýn sušený | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| hrst hrst čerstvé bazalky | Bazalka čerstvá | |
| mozzarella | Mozzarella kravská |