Nutriční hodnoty (Dort 50)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 34 393 kJ / 8 220 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 154,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 78,79 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 75,48 g |
| Tuky | 383,04 g |
| – nasycené | 163,20 g |
| – nenasycené | 202,22 g |
| –– mononenasycené | 158,90 g |
| –– polynenasycené | 43,32 g |
| ––– omega 3 | 11,23 g |
| Vláknina | 23,70 g |
| Cholesterol | 1,50 g |
| Sodík | 924 mg |
| Sůl | 2,13 g |
| Sacharidy | 1 027,10 g |
| – cukry | 390,50 g |
| ––– laktóza | 75,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 hrnky 3 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 750 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka (podle tuhosti těsta) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 kypřící prášek | Kypřící prášek | |
| 1250 ml 1250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1250 ml |
| 3 3 vanilkové pudinky | Puding v prášku | 120 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| oříšky | Lískový ořech | |
| strouhaný kokos na posypání | Kokos strouhaný | |
| fondán | Fondán | |
| potravinářské barvivo | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) |