Nutriční hodnoty (Játrová paštika, domácí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 623 kJ / 2 300 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 156,72 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 150,74 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,98 g |
Tuky | 148,32 g |
– nasycené | 81,14 g |
– nenasycené | 55,27 g |
–– mononenasycené | 47,54 g |
–– polynenasycené | 7,73 g |
––– omega 3 | 0,84 g |
Vláknina | 6,20 g |
Cholesterol | 3,36 g |
Sodík | 938 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 72,14 g |
– cukry | 24,85 g |
––– laktóza | 18,15 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g kuřecích jater | Játra kuřecí | 500 g |
200-500 ml 200-500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 350 ml |
100 100 g slaniny + několik plátků | Špek | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
200 g 200 g pečeného kuřecího masa | Kuře prso | 200 g |
1/2 1/2 lžíce paštikové koření ( Já si melu čerstvý pepř, muškátový oříšek, někdy trochu estragonu, tymián) | Provensálské koření | |
50 g 50 g strouhanky | Strouhanka pšeničná | 50 g |
1 lžíce 1 lžíce koňaku | Brandy | 15 ml |
na přízdobu lístky lístky šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
petržele nebo co je po ruce | Petržel kořenová čerstvá |