Nutriční hodnoty (Jogurtové nočky se švestkovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 538 kJ / 368 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,95 g |
| Tuky | 3,27 g |
| – nasycené | 1,45 g |
| – nenasycené | 1,23 g |
| –– mononenasycené | 0,56 g |
| –– polynenasycené | 0,67 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 20 mg |
| Sodík | 106 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 68,17 g |
| – cukry | 60,67 g |
| ––– laktóza | 9,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 ml 200 ml bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 200 ml |
| 20 g 20 g moučkového cukru (vrchovatá polévková lžíce) | Cukr bílý | 20 g |
| 1/2 1/2 malé lžičky citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
| 1/2 1/2 polévkové lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku Želatinový ztužovač zastudena (Dr.Oetker) | Ztužovač želatinový | |
| 250 g 250 g vypeckovaných švestek | Švestky čerstvé | 250 g |
| 50 g 50 g cukru (podle kyselosti švestek i více) | Švestky čerstvé | 50 g |
| asi 2 cm 2 cm celé skořice nebo trošku mleté skořice | Skořice ceylonská | |
| 2 2 hřebíčky | Hřebíček | |
| proužek citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
| asi 2 dcl 2 dcl vody | Voda | 200 ml |