Nutriční hodnoty (Carbonara)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 12 026 kJ / 2 874 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 126,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 82,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 44,04 g |
| Tuky | 149,38 g |
| – nasycené | 81,97 g |
| – nenasycené | 51,44 g |
| –– mononenasycené | 40,18 g |
| –– polynenasycené | 11,26 g |
| ––– omega 3 | 0,95 g |
| Vláknina | 18,16 g |
| Cholesterol | 888 mg |
| Sodík | 3,84 g |
| Sůl | 8,31 g |
| Sacharidy | 247,50 g |
| – cukry | 12,88 g |
| ––– laktóza | 5,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 360 g 360 g špaget | Špagety pšeničné | 360 g |
| 100 g 100 g pancetty (nebo jiné sušené slaniny) | Pancetta | 100 g |
| 50 g 50 g sýra pecorino (tvrdý ovčí sýr) | Pecorino | 50 g |
| 50 g 50 g parmezánu | Parmezán | 50 g |
| 2 2 velká vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 4 lžíce 4 lžíce smetany ke šlehání 33% | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |