Nutriční hodnoty (Uzbecký jehněčí šašlik)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 577 kJ / 1 811 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 126,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 125,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,26 g |
| Tuky | 139,12 g |
| – nasycené | 57,21 g |
| – nenasycené | 74,13 g |
| –– mononenasycené | 61,22 g |
| –– polynenasycené | 12,91 g |
| ––– omega 3 | 2,42 g |
| Vláknina | 4,14 g |
| Cholesterol | 538 mg |
| Sodík | 2,05 g |
| Sůl | 5,08 g |
| Sacharidy | 11,08 g |
| – cukry | 2,52 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g jehněčí kýty | Jehněčí kýta | 600 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 menší cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 špetka 1 špetka anýzu | Anýz semena | |
| 1 1 citron | Citrón čerstvý | 90 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| estragon | Estragon sušený | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| zelená cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| olej na pečení | Olej řepkový | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| skořice | Skořice ceylonská |