Nutriční hodnoty (Řecké tzatziky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 982 kJ / 235 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,63 g |
| Tuky | 10,54 g |
| – nasycené | 6,74 g |
| – nenasycené | 3,10 g |
| –– mononenasycené | 2,77 g |
| –– polynenasycené | 0,34 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 2,47 g |
| Cholesterol | 29 mg |
| Sodík | 113 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 14,98 g |
| – cukry | 9,54 g |
| ––– laktóza | 8,67 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 salátová okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| 1 svazek 1 svazek kopru | Kopr nať čerstvý | 50 g |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| 200 g 200 g řeckého jogurtu (nebo 1 jogurt a 1 hustá zakysaná smetana) | Jogurt řecký 5% | 200 ml |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| mletý černý pepř (dle chuti) | Pepř černý mletý |